ETKİNLİKLERİMİZ

TEKNİK GEZİLER

Kulübümüzdeki üyelerin gelecek kariyerleri hakkında büyük ölçüde fikir sahibi oldukları en önemli etkinliklerimizden olan teknik gezilerimiz, şehir içi ve şehir dışı olmak üzere yılda iki kere düzenlenir. Şehir içi gezimizde Turkish Techinc, myTECHNİC ve Turkish Engine Center gibi havacılık şirketlerine; şehir dışı gezimizde ise Aselsan, TUSAŞ, Roketsan, Havelsan ve TÜBİTAK Uzay gibi Eskişehir ve Ankara’da bulunan ülkemizdeki havacılık sektörünün lider şirketlerine gezi düzenleyerek oradaki çalışma koşullarını ve ortamını hem görüyor hem de mühendis, teknisyen ve yönetici gibi pozisyonlarda çalışan insanlardan birebir dinleyebiliyoruz.

Bu teknik geziler sırasında gelecekteki çalışma ortamımızı görme, şirketlerin nasıl çalıştığını anlama, süregelen ve gelecekteki projeleri hakkında bilgi sahibi olma şansı yakalıyoruz. Kendimizi teknik olarak geliştirmemizin yanı sıra bu geziler sayesinde kültürel ve sosyal açıdan da gelişiyoruz.

Geleneksel Açılış ve Kapanış Mangalları

Her sene düzenlediğimiz açılış mangalımız yeni üyelerimizle eski üyelerimizin tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayarak kulüp içerisinde samimi bir ortam oluşmasını amaç edinmiş bir etkinliktir.

Kapanış mangalımız ise bir veda etkinliği olarak kulüp içerisindeki sosyal bağların korunmasını sağlamak için yönetim kurulunun düzenlendiği son etkinliktir.

Geleneksel Havacılık Müzesİ GEZİSİ ve Kahvaltı

Her sene düzenlediğimiz Yeşilköy Havacılık Müzesi’ne gezimiz öncesinde etkinliğe katılan üyelerimizle beraber keyifli bir kahvaltı yapılır, ardından müze gezimiz başlar. Müzedeki gezimiz boyunca rehber olarak seçtiğimiz üyemiz sahip olduğu teknik bilgiyi bizlerle paylaşır. Bu sayede müzeden ayrılırken yalnızca müzede sergilenen hava araçlarını ve havacı malzemeleri görmüş olmaz aynı zamanda onlar hakkında elle tutulur bilgiye sahip oluruz.

2019 Havacılık Müzesi gezimizle ilgili vlog çekip youtube kanalımıza yükledik! Aşağıdan izleyebilirsiniz.

FİLM GECELERİ

Kulübümüzün sosyal etkinliklerden biri olan film gecesi, üyelerimizin sosyal çevresini genişletmek ve stresli okul zamanlarında onlara keyifli bir akşam yaşatmak için düzenlenir.

Etkinliğimiz için yaptığımız anketler ve bulduğumuz sponsorlar sayesinde üyelerimizle beraber eğlenceli bir akşam geçiririz.

Dört BİR Yandan Havacılık Panelİ

Dört Yandan Havacılık Panelimizde havacılığın dört ayrı alanından birbirinden değerli dört isim bizlerle birlikte oluyor.
2019 yılında yapılmış olan panelimizde savunma sanayiden TR Motors Genel Müdürü Dr. Osman Dur‘ u, sivil havacılıktan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi, akademiden İTÜ Uçak-Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Hülya Cebeci’yi ve yeni mezun olarak GE Aviation mühendisi Yağmur Gençoğlu‘nu ağırladık. Kokpit.aero’nun kurucusu ve genel koordinatörü Tolga Özbek de moderatör olarak etkinliğimizde yer aldı. Panelde ağırladığımız konuşmacılarımız sorulan sorular eşliğinde kendi kariyerleri ve havacılık sektörü hakkında sohbetler gerçekleştirdiler.

Model Uçak Atölyelerİ

Model Uçak workshopları Türk Hava Kurumundan gelen eğitmenler eşliğinde fakültemizin atölyesinde yoğun çalışmalar eşliğinde yapılır. Bu workshoplar sayesinde uçma prensiplerini öğrenmiş olur, bitiminde ata modelimizi tamamlar, fakültede uçuş denemelerimizi yaparız.

Model uçak workshoplarımız güz ve bahar döneminde olmak üzere yılda iki defa düzenlenir.

Oyun Gecesİ ve Langırt Turnuvası

Geleneksel Oyun Gecesi, kulüp üyelerimizin kaynaşması ve eğlenceli vakit geçirmesi için dönem başında düzenlenen sosyal etkinliklerimizden biridir. Çeşitli kutu oyunlarının oynandığı, keyifli zaman geçirilen oyun gecesinde düzenlenen langırt turnuvası ile heyecanlı bir atmosfer yaşanır.

SEMİNERLER

Yıl içerisinde kulüp üyelerimizin talepleri göz önünde bulundurularak sıklıkla yaptığımız etkinliklerimizden olan seminerlerle; savunma sanayi, sivil havacılık, uzay teknolojileri ve astrofizik gibi birçok alandan kendini iyi yetiştirmiş insanları; deneyimlerini bizlerle paylaşması, seminer
sonrası sorularımızı cevaplandırması ve bireysel gelişimimize katkıda bulunması için okulumuzda ağırlıyoruz.

Ağırladığımız isimlerle seminer öncesi röportaj yapma imkânı bulup onları daha yakından tanıyabiliyoruz. Röportajlarımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz!